60 minút
Suroviny na kačasie prsia na víne:
2 kusy kačacích pŕs s kožou, 50 ml červeného vína, 2 strúčiky cesnaku, 200 g póru, 1 čajová lyžička Solamylu, medzi prsty mletého čierneho korenia, medzi prsty soli
Postup:
Prsia osolíme a okoreníme. Položíme ich do panvice dole kožou. Prikryjeme a na miernom plameni pečieme asi 5 minút. Pridáme očistený cesnak a na malé kúsky nakrájaný pór. Prikryjeme a ďalej dusíme asi pol hodiny.
Mohlo by vás zaujímať
Mäso vyberieme. Do zeleniny vmiešame víno zmiešané so Solamylom. Dobre premiešame, za stáleho miešania varíme asi 2 – 3 minúty. Vrátime do zeleninovej zmesi mäso. Prehrejeme. Podávame s varenou ryžou.