Kačica na broskyniach

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Kačica na broskyniach – suroviny:

1 kačica, 4 broskyne, 50 g masla, 50 ml pomarančovej šťavy, 2 červené pomaranče, 8 klinčekov, 1 čajová lyžička soli

https://www.shutterstock.com

Postup:

Pekáč vytrieme maslom pierkom a potrieme aj celú kačicu. Kačicu vložíme do pekáča. Z vrchu ju posolíme. Prikryjeme vrchnákom alebo alobalom. Pečieme pri 180°C asi 45 minút. Potom kačicu otočíme a okolo naukladáme rozpolené broskyne bez kôstok a pomaranče bez všetkých bielych častí.

Mohlo by vás zaujímať

Kačica s marhuľovou plnkou

90 minútKačica s marhuľovou plnkou – suroviny: 1 kačica – približne 1,5 kg, soľ, mleté biele korenie, 1 žemľa, 1 vajce, 1/8 l mlieka, 250 g… Čítaj ďaľej

Posypeme klinčekami. Prelejeme pomarančovou šťavou. Necháme zapiecť ešte asi 15 minút. Ak treba, dolejeme asi 1 dl vody. Podávame s varenou ryžou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach