Kapustové závitky s morčacím mäsom

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na kapustové závitky s morčacím mäsom:

500 g mletého morčacieho mäsa, 1 hlávka kapusty, 1 vajce, 2 lyžice strúhanky, 1 žemľa, 4 lyžice mlieka, 1 červená kápia, soľ, korenie, 1/2 l mäsového vývaru, 50 g slaniny, 1 bobkový list, 1 cibuľa, 3 lyžice rastlinného tuku, 1 lyžica hladkej múky

Kapustové závitky

Postup:

Očistenú kapustu sparíme a rozoberieme na listy. Mleté mäso zmiešame s vajcom a žemľou, namočenou v mlieku a dôkladne premiešame. Podľa potreby zmes ešte zahustíme strúhankou a dochutíme čiernym korením a soľou. Nakoniec vmiešame čerstvú alebo sterilizovanú kápiu pokrájanú na kocky. Na kapustové listy kladieme kopčeky mäsovej zmesi, ktoré starostlivo zabalíme a zopneme špáratkom. Závitky kladieme do pekáča, podlejeme horúcou vodou a 1 lyžicou tuku a v predhriatej rúre zapačieme asi 20 minút. Cibuľu nakrájame na kocky a opečieme do zlatista. Zasypeme hladkou múkou a urobíme tmavšiu zásmažku, ktorú zalejeme horúcim vývarom a dobre rozmiešame. Pridáme bobkový list, trocha soli a zhruba 30 minút povaríme. Do hotovej omáčky vložíme kapustové závitky a spolu krátko prehrejeme. Nakoniec všetko prelejeme oškvarenou slaninou. Podávame so zemiakovou kašou, varenými alebo opekanými zemiakmi.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach