Kurča Marengo

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na kurča Marengo:

1 celé kurča, olúpané paradajky, 20 g múky, 500 g húb, 1 cibuľa, 2 šalotky, strúčik cesnaku, zväzok rôznych bylín (tymián, bobkový list), pohár suchého bieleho vína, 40 g masla, 3 polievkové lyžice olivového oleja

Postup:

Dajte maslo a olivový olej do misy na zapekanie a zohrejte. Kurča nakrájaj na veľké kúsky a dajte na horúce maslo do misy. Miešajte kurča, kým nezhnedne, potom pridajte trochu soli a čierneho korenia. Pridajte múku, pričom kurča stále obraciate. Nakrájajte cibuľu a šalotku na malé kocky a pridajte ku kurčaťu so strúčikom cesnaku.  Potom pridajte paradajky a zmes byliniek. Prilejte pohár vína. Varte 30-40 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach