Suroviny na kura v tamarindovej omáčke:
celé stredné kura rozkrojené pozdĺžne na polovice, 2 PL oleja,
Marináda: 5 PL tamarindu dôkladne rozmiešaného v 450 ml vody, (preceďte a použite iba tekutú časť), 10 šalotiek nakrájaných na drohno a rozmixovaných, 2 PL opražených a pomletých koriandrových semien, 8 PL cukru, 11/2 PL hustej sladšej sójovej omáčky, 11/2 PL vínneho octu, 2 1/2 ČL soli, 11/2 ČL pomletého bieleho korenia
Postup:
Toto je tradičné novoročné jedlo v čínskom Singapure. Kura marinujte v hlbokej mise cez noc (minimálne 8 hodín). Potom ho v tejto marináde priveďte do varu a varte neprikryté. Varte na miernom ohni až kým nezmäkne. Kurča vyberte a omáčku nechajte vrieť na miernom ohni pokiaľ nezhustne.
Mohlo by vás zaujímať
Rozpáľte na panvici 2 PL oleja a opečte kurča do zlatohneda. Pridajte zahustenú omáčku a dôkladne premiešajte. Kura vyberte, nakrájajte na drobné kúsky ktoré naservírujte na taniere a prelejte omáčkou. Podávajte s teplou ryžou.