Kurací tažín s marhuľami

Doba prípravy 35 minútEnergia: 415 kcal.Náročnosť

Suroviny na kurací tažín s marhuľami:

2 lyžičky olivového oleja, 12 malých filiet z kuracieho stehna bez kože a tuku, prekrojených napoly, 2 cibule pokrájané najemno, čerstvý ďumbier (5 cm), ošúpaný a postrúhaný najemno, 3 strúčiky cesnaku posekané najemno, 1 lyžička šafranu, 1 lyžička vriacej vody, 1 lyžička mletého ďumbiera, 1 lyžička mletej rasce, 1 veľká celá škorica, 2 lyžice paradajkového pretlaku (koncentrovaného pyré), 500 ml (2 hrnčeky) kuracieho vývaru, 12 sušených marhúľ pokrájaných na štvrtky, 2 lyžice medu, šťava z 1 1/2 citróna + mesiačiky citróna pri servírovaní, posekaná koriandrová vňať na posypanie a kuskus pripravený v pare ako príloha

Kurací tažín s marhuľami

Postup:

Vo veľkom hrnci na silnom plameni rozohrejeme 1 lyžičku olivového oleja. Kuracie mäso dobre ochutíme morskou soľou a čerstvo pomletým čiernym korením a prudko ho opečieme z oboch strán dohneda. Vyberieme a odložíme nabok.

Do hrnca pridáme zvyšný olej, cibuľu, ďumbier a cesnak a ochutíme trochou soli a korenia. Pražíme 10 minút, aby cibuľa zmäkla. Jemne podrvíme šafran, zalejeme ho vriacou vodou a necháme minútu vylúhovať. Spolu s ostatnými koreninami ho potom pridáme do hrnca a pražíme 1 minútu, aby sa uvoľnila chuť a vôňa. Pridáme paradajkový pretlak, vývar, marhule, med, citrónovú šťavu a kuracie mäso a varíme na miernom až slabom plameni asi 30 minút alebo kým kurča nie je úplne mäkké. Posypeme koriandrovou vňaťou a podávame s kuskusom a mesiačikmi citróna.

Mohlo by vás zaujímať

Kurací tažín s marhuľami a paradajkami

60 minútSuroviny na kurací tažín s marhuľami a paradajkami: 2 lyžičky olivového oleja, 12 malých kuracích stehien bez kože a tuku, prekrojených napoly, 2 cibule pokrájané… Čítaj ďaľej

Tip:

Tažín môžete pripraviť 2 dni vopred a odložiť do chladničky alebo zamraziť. Pred podávaním ho opatrne zohrejte v hrnci a podľa potreby rozrieďte trochou vody alebo vývaru.

Mohlo by vás zaujímať

Morčacie prsia pod olivovou perinkou

Morčacie prsia pod olivovou perinkou

Morčacie mäso je populárnym hydinovým mäskom. Patrí k tmavým druhom, podobne ako hus, či kačka, napriek tomu je  diétne a chutné. Obsahuje veľa bielkovín a menej tuku. Mäso … Čítaj ďaľej

Dobre vedieť

Tažínové omáčky sa pripravujú predovšetkým z korenín, cibule a vývaru, vďaka čomu sú nielen chutné, ale aj veľmi zdravé.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach