Tikka Masala z kuraťa

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na tikka masala:

1 hrnček jogurtu, 1 lyžica citrónovej šťavy, 4 lyžičky mletej rímskej rasce, 1 lyžička mletej škorice, 2 lyžičky kajenského korenia, 2 lyžičky čerstvo mletého ​​čierneho korenia, 1 polievková lyžica čerstvého strúhaného zázvoru, 3 vykostené kuracie prsia bez kože, 1 lyžica masla, 1 strúčik cesnaku, 1 jalapeno paprička, 2 lyžičky mletej papriky, 1 (200 g) konzerva paradajkového pretlaku, 1 hrnček smotany, 1/4 hrnčeka nasekanej koriandrovej vňate

tikka masala

Postup:

Vo veľkej mise zmiešajte jogurt, citrónovú šťavu, 2 lyžice rímskej rasce, škoricu, kajenské korenie, čierne korenie, zázvor a 4 čajové lyžičky soli (podľa chuti). Vložte na kusy rozkrájané kurča, prikryte a nechajte na chladnom mieste aspoň 1 hodinu. Rozohrejte gril na vysokú teplotu. Zľahka naolejujte grilovací rošt. Napichnite kuracie kúsky na grilovacie ihlice. Grilujte kým sa nepustí šťava, asi 5 minút na každej strane. Roztopte maslo vo veľkej panvici pri strednej teplote. Osmažte rozpučený cesnak a nakrájané jalapeno papričky asi 1 minútu. Ochuťte 2 lyžičkami rímskej rasce, mletou paprikou a 3 lyžičkami soli (podľa chuti). Vmiešajte paradajkový pretlak a smotanu. Varte pri miernej teplote, kým omáčka nezhustne, asi 20 minút. Pridajte ugrilované kurča a poduste ďalších 10 minút. Na tanieri ozdobte koriandrovou vňaťou. Tikka masala sa môže podávať.

stock.adobe.com

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach