Skúste trocha zaexperimentovať a pripravte si kuracie dolné stehienka v barbecue – kávovej omáčke.
Suroviny na kuracie dolné stehienka v barbecue – kávovej omáčke:
1 kg kuracích dolných stehienok, 2 PL instantnej kávy, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 500 ml pikantného kečupu, 1 PL octu, 2 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, 1 ČL práškového cukru, 1 ČL koreniacej zmesi na barbecue
Postup:
Cibuľu nakrájame nadrobno, cesnak prelisujeme, instantnú kávu rozpustíme v 5 PL horúcej vody a vychladíme. Vo väčšej mise zmiešame kečup, kávu, cibuľu, cesnak, ocot, soľ, korenie, barbecue koreniacu zmes, olej aj cukor a necháme 10 minút postáť. Kuracie stehienka dôkladne umyjeme, osušíme a vložíme do pripravenej marinády najlepšie na noc alebo aspoň na 2 až 3 hodiny. Marinované stehienka pečieme na rozpálenom grile alebo na grilovacej panvici aspoň 30 minút a často ich otáčame. Kuracie dolné stehienka v barbecue – kávovej omáčke podávame so zeleninovým šalátom a s pečivom.
Mohlo by vás zaujímať
Čas prípravy: 60 minút
Čas na marinovanie: 3 až 12 hodín