Pšenicu farro dnes pozná už iba málokto. Táto prastará odroda pšenica mala svoje stále miesto. Pšenica farro nie je bezlepková, no po uvarení ju žalúdok znáša oveľa lepšie ako klasickú “modernú” pšenicu. Vyskúšajte recept na kuracie farrotto.
Suroviny na kuracie farrotto:
kuracie prsia bez kože a kosti, 2 lyžice olivového oleja, ¼ hrnčeka červenej cibule, 1 hrnček nakrájanej žltej tekvice, ½ hrnčeka suchej pšenice farro, 1 polievková lyžica nakrájanej petržlenovej vňate, 1 lyžica strúhaného parmezánu
Postup:
Mäso pácujeme v oleji s korením a soľou, potom ho nakrájame na kocky. Opečieme cibuľu a tekvicu na oleji, vmiešame farro. Pridáme 2/3 šálky vody, privedieme do varu, premiešame a znížime teplotu. Prikryjeme pokrievkou a necháme variť dvadsať minút. Respektíve kým nebude pšenica mäkká. Primiešame kuracie mäso, petržlen a strúhaný syr. Môžeme podávať.