Používate korenie s názvom kardamom? Hovoria mu aj kardamón, či kardamóm. Pochádza z tropických pralesov Kardamomských hôr v pohorí Ghat, pri juhozápadnom pobreží Indie. U kardamomu sa používa celý jeho plod, čiže semeno, a to celé i mleté. Bohaté využitie má v potravinárstve, medicíne, ale aj v tabakovom priemysle a pri výrobe likérov a parfumov. Kardamom však môžeme využiť aj doma, a to nielen ako zaujímavú koreninu, ktorá dodá pokrmu osobitú chuť, ale pre zlepšenie svojho zdravia, odstránenie drobných zdravotných neduhov, ale aj pri pestovaní krásy. Vyskúšajte náš recept – kuracie prsia na kardamome 🙂
Suroviny na kuracie prsia na kardamome:
500 g kuracích pŕs, 1 cibuľa, 250 ml bieleho jogurtu, 3 strúčiky cesnaku, štipka mletého zázvoru, štipka čierneho korenia, 1 lyžička maku, 1/2 lyžičky potlčeného kardamomu, soľ, 1 lyžica sekaných mandlí, 4 lyžice oleja
Postup:
Mäso pokrájame na rezančeky, cibuľu na kolieska. Osolíme, pridáme korenie a prelisovaný cesnak a všetko premiešame s bielym jogurtom. Necháme odležať v chlade asi 2 hodiny. Potom mäso dáme na rozpálený olej a sprudka opekáme, potom oheň zmiernime a pridáme mak a sekané mandle. Kuracie prsia na kardamome prehrejeme a podávame s ryžou.