Pripravte si chutné kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou podľa nášho receptu.
Suroviny na kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou:
vykostené kuracie prsia bez kože, mleté čierne korenie, soľ, 1 pór, 200 g šampiňónov nakrájaných na plátky, 2 PL suchého bieleho vína, 250 ml smotany na varenie , alebo smotany na šľahanie, 2 PL petržlenovej vňate, olej
Postup:
Kuracie prsia umyjeme, osolíme a okoreníme. Opečieme na panvici na oleji z oboch strán. Vyberieme z panvice a prikryjeme, aby mäso nevychladlo. Do výpeku pridáme nadrobno nakrájaný pór a sprudka opražíme. Pridáme nakrájané šampiňóny, opečieme ich a prilejeme suché biele víno. Počkáme, kým sa víno mierne odparí.
Mohlo by vás zaujímať
Postupne prilievame smotanu na varenie (alebo smotanu na šľahanie), ktorá sa musí nechať zredukovať a vytvorí nám omáčku. Následne pridáme petržlenovú vňať. Kura dáme naspäť na panvicu a dovaríme na miernom ohni. Prsia so šampiňónovou omáčkou sú hotové. Servírujeme ich s ryžou.