Kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou

Doba prípravy 35 minútNáročnosť

Pripravte si chutné kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou podľa nášho receptu.

Suroviny na kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou:

vykostené kuracie prsia bez kože, mleté čierne korenie, soľ, 1 pór, 200 g šampiňónov nakrájaných na plátky, 2 PL suchého bieleho vína, 250 ml smotany na varenie , alebo smotany na šľahanie, 2 PL petržlenovej vňate, olej 

Kuracie prsia so šampiňónovou omáčkou

Postup: 

Kuracie prsia umyjeme, osolíme a okoreníme. Opečieme na panvici na oleji z oboch strán. Vyberieme z panvice a prikryjeme, aby mäso nevychladlo. Do výpeku pridáme nadrobno nakrájaný pór a sprudka opražíme. Pridáme nakrájané šampiňóny, opečieme ich a prilejeme suché biele víno. Počkáme, kým sa víno mierne odparí.

Mohlo by vás zaujímať

vytrácajú intímnosti

Hlavné dôvody, prečo sa z manželstva vytrácajú intímnosti

V mnohých vzťahoch po rokoch klesá úroveň sexuálnej spokojnosti a intímne spolužitie sa dostáva pod bod mrazu. Nie je to vždy len bolesťou hlavy, únavou, či zlou… Čítaj ďaľej

Postupne prilievame smotanu na varenie (alebo smotanu na šľahanie), ktorá sa  musí nechať zredukovať a  vytvorí  nám omáčku. Následne pridáme petržlenovú vňať. Kura dáme naspäť na panvicu a dovaríme na miernom ohni. Prsia so šampiňónovou omáčkou sú hotové. Servírujeme ich s ryžou. 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach