Kuracie rezančeky na čínsky spôsob

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Kuracie rezančeky na čínsky spôsob pripravujeme doma často. Je to rýchle a chutné jedlo.

Suroviny na Kuracie rezančeky (rozpočet na štyri porcie):

800 g kuracie prsia, 325 g zmes čínskej zeleniny (mrazená), 1 ks väčší pór, 50 g sekaných mandlí, 5 PL oleja, 2 PL sójovej omáčky, 2 PL solamylu, 1 ČL mletého čierneho korenia, 2 ČL soli

Kuracie rezančeky

Postup:

Umyté kuracie prsia narežeme na rezne a tie tenučké rezančeky. Vložíme do misy a pridávame soľ, mleté čierne korenie, sójovú omáčku, trochu oleja a solamyl. Všetko dobre premiešame. Pre zvýraznenie chute odporúčam ochutené mäso odložiť na dvadsaťštyri hodín do chladničky. Vo woku (panvici) rozpálime olej do ktorého vysypeme naložené mäso. Prudko ho opekáme a postupne pridávame do panvice nasekané mandle, zmes čínskej zeleniny a nasekaný pór. Všetko dusíme cca desať minút. Ako príloha sa výborne hodí ryža pripravená na rôzne spôsoby.

Mohlo by vás zaujímať

Kuracie mäso so zeleninou

Kuracie mäso so zeleninou a sójovými klíčkami

40 minútEnergia: 471 kcal.Suroviny na kuracie mäso so zeleninou a sójovými klíčkami: 500 g kuracích rezňov, 200 g zelených paprík, 100 g mrkvy, 2 mladé cibuľky, 3… Čítaj ďaľej

Príprava asi 55 minút

11.00 h prvý deň umyté mäso nakrájame na tenké rezančeky          
11.15 h
prvý deň mäso vložíme do misy, ochutíme a dobre zmiešame
12.00 h
druhý deň pripravíme si zmes zeleniny a nasekáme pór
12.10 h
druhý deň vo woku prudko opečieme mäso, pridáme mandle
12.25 h
druhý deň k mäsu pridáme zeleninovú zmes a pór, a smažíme
12.35 h
hotové rezančeky podávame s ryžou

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach