Kurča s hrozienkami

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny:

4 ks kuracích pŕs, 200 g cibule, 150 g hrozienok – sultánky, 10 g čerstvej petržlenovej vňate, 1/3 šálka hnedého cukru, 1 ČL mletej škorice, štipka soli, 1/2 ČL strúhaného zázvoru, štipka šafranu, 1 strúčik cesnaku, 1/4 šálky horúcej vody, olivový olej

Kurča s hrozienkami

Postup:

Mäso očistíme, opláchneme a pokrájame na väčšie kusy. Cibuľu a cesnak očistíme, pokrájame na kolieska a dáme opiecť na panvicu na olivovom oleji.  Pridáme škoricu, zázvor a šafran a trocha poopekáme,  aby korenie rozvinulo svoju chuť a vôňu. Pridáme cukor, mäso, hrozienka, zľahka opečieme zo všetkých strán. Podlejeme vodou a podusíme do mäkka. Podávame s ryžou alebo kuskusom.

Kurča s hrozienkami

Autor: Khalil Tribak

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach