Labužnícke kuracie pečienky s hubami

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na kuracie pečienky s hubami:

800 g kuracej pečene, 250 g hlivy ustricovitej (môžu byť aj šampiňóny), 1 zväzok vňaťovej cibuľky, trochu oleja, trochu rasce, 3 strúčiky cesnaku, štipka mletého zázvoru, pol čajovej lyžičky cukru, drvené čierne korenie, soľ, 1 polievková lyžica Solamylu, 1 polievková lyžica sójovej omáčky, bylinky na ozdobenie

kuracie pečienky s hubami
https://www.shutterstock.com

Postup:

Kuracie pečienky dôkladne očistíme od blán a prípadnej žlče, umyjeme a osušíme. Hlivu alebo šampiňóny umyjeme, očistíme, nakrájame na menšie kúsky. Cibuľku očistíme a pokrájame na malé kocky. Pokrájanú cibuľku opečieme do zlatista na rozpálenom tuku, potom pridáme očistené a umyté kuracie pečienky rovnako ako cibuľku opečieme na rozpálenom tuku, pridáme huby, cibuľku a rascu, prelisovaný cesnak a dochutíme zázvorom, cukrom, soľou a korením. Dolejeme asi štvrťlitra vody a ešte asi 5 – 10 minút povaríme. Na záver pridáme Solamyl rozmiešaný v troche vody, prilejeme sójovú omáčku a už iba zľahka prehrejeme. Ozdobíme bylinkami (petržlenová vňať, pažítka, žerucha atď.) a môžeme podávať s ryžou, zemiakmi, zemiakovými hranolčekmi, alebo aj s knedľou či len tak – s chlebíkom alebo pečivom.  

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach