Suroviny na lovecké kuracie stehienka:
50 ml vínneho octu, 50 ml vody, 1 čajová lyžička jemne nakrájaného rozmarínu, soľ, korenie, 4 kuracie stehienka, 100 g bieleho chleba, 1 nakrájaná čili paprička, 400 g brokolice, 100 g hrášku
Postup:
V miske zmiešame vínny ocot, vodu a 1 čajovú lyžičku jemne nakrájaného rozmarínu. Pridáme soľ a korenie. Kuracie stehienka opečieme na olivovom oleji do zlatistá a necháme dopiecť v rúre pri teplote 180 stupňov asi 15 až 20 minút. Na olivovom oleji opečieme na kocky nakrájaný biely chlieb spolu s 1 nakrájanou čili papričkou do zlatista.
Mohlo by vás zaujímať
Medzitým povaríme brokolicu v osolenej vode a pridáme k nej hrášok. Celkovo varíme 8 minút. Brokolicu a hrášok pridáme k opečenému chlebu, premiešame a krátko spolu podusíme. Kuracie stehná prelejeme octovou zálievkou a za neustáleho miešania zredukujeme šťavu. Stehná podávame na horúcej brokolici poliatej zredukovanou šťavou. Dobrú chuť.