Morčací hamburger s banánom

Doba prípravy 30 minútEnergia: 600 kcal.Náročnosť

Suroviny (rozpočet pre 4 osoby):

Čas prípravy: 30 minút

500 g morčacích rezňov, 1 rozšľahané vajce, 60 g jemne posekanej cibule, 5 PL strúhanky, 1 zväzok posekanej čerstvej petržlenovej vňate, soľ, korenie, 2 ČL oregana 3 PL olivového oleja, 2 banány, 50 g alebo 4 plátky nízkotučného syra čedar , 4 hamburgerové žemle, 3 ČL nízkotučnej majonézy, 4 ČL horčice, 80 g šalátu, 4 kolieska paradajok

Morčací hamburger s banánom

Postup:

Morčacie rezne nakrájajte na tenké pásiky. Zmiešajte s vajcom, cibuľou, strúhankou, petržlenovou vňaťou, soľou, korením a oreganom. Zo zmesi vyformujte 4 okrúhle placky. Rozpáľte na veľkej panvici olej a vložte placky. Opekajte do zlatista asi 5-6 minút z každej strany. Po obrátení dajte na každú placku plátky banána a plátok syra. Panvicu prikryte a pečte, kým sa syr nerozpustí, asi 1 minútu. Žemle rozkrojte, na spodnú časť žemle rozotrite 1 ČL majonézy, položte na ňu umyté a osušené šalátové listy, prikryte plackou, 1 alebo 2 kolieskami paradajky a cibuľou. Zakryte vrchnou polovicou žemle a podávajte teplé.

Mohlo by vás zaujímať

Hamburger s avokádom

Máte chuť na burger ale nie na úplne klasický? Vyskúšajte hamburger s avokádom! Suroviny na hamburger s avokádom a vajíčkom: Mäso: 1 kg mletého mäsa mix … Čítaj ďaľej

Tip pre vegetariánov: namiesto morčacieho mäsa môžete použiť tofu!

1 porcia obsahuje 600 kalórií 33 g bielkovín 24 g tuku 62 g sacharidov 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach