SPÄŤ
Hydina

Morčacia roláda s plnenými broskyňami

Od: Henrieta Karabova 8.4.2015
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

1 porcia: 2383kJ / 569 kcal

Suroviny:
800 g morčacej rolády, 1,5 lyžičky mletého čierneho korenia, 3 lyžice masla, 1/4  hydinového vývaru, 3 lyžice citrónovej šťavy, 100 g nakrájanej cibule, 500 g zeleného hrozna, 8 polovíc broskýň ( kompót ), 150 g kyslej smotany, 1 lyžica škrobovej múčky, štipka muškátového kvetu, trochu cukru, soľ, petržlenová vňať

morcacia rolada s broskynami a hroznom

Postup:
Mäso okoreníme osolíme, opečieme na 2 lyžiciach masla. Podlejeme horúcim vývarom a pomaly dusíme. Bobuľky hrozna ošúpeme, rozpolíme a jadierka vyberieme. Polovicu rozmixujeme na pyré a rozmiešame so smotanou, škrobovou múčkou, muškátovým kvetom a cukrom. Zvyšné hrozno a broskyne pred podávaním zohrejeme na lyžici masla. Mäso vyberieme, necháme 10 minút odpočinúť a nakrájame. Šťavu z mäsa prepasírujeme, zmiešame s hroznovou smotanou a všetko spolu vyvaríme na hustú omáčku, ktorú prípadne dochutíme. Broskyne podávame naplnené hroznovými bobuľami.

womangalérie VŠETKY