Suroviny na provensálske kurča (rozpočet pre 4 osoby):
mix čerstvých kuracích dielov 1000 g, 4 vetvičky tymianu, šalvia, 4 vetvičky majoránu, rozmarín, 4 bobkové listy, 5 lyžíc olivového oleja, 5 stredných cibúľ, 3 strúčiky cesnaku
Postup:
Kuracie diely umyjeme a osušíme. Vetvičky s bylinkami tiež umyjeme a osušíme. Pod kožu na stehnách a krídlach vložíme pár lístkov šalvie. Kuracie diely potrieme olivovým olejom, osolíme a okoreníme. Kuracie diely pomaly grilujeme na alumíniovej tácke a potierame olejom. Cibuľu a cesnak ošúpeme, nakrájame a pridáme k mäsu, nakoniec pridáme aj zvyšné bylinky. Provensálske kurča je hotové…:-)
NÁŠ TIP:
Pre všetkých milovníkov bezstarostného grilovania sme pripravili čerstvé kuracie diely vo vynikajúcej francúzskej bylinkovej marináde. Stačí opiecť a môžeme podávať spolu s čerstvým šalátom, alebo opekanými zemiakmi.