Špenátový wrap plnený kuracím mäsom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny na plnený špenátový wrap:

Tortilla: 2 šálky čerstvý baby špenát, ½ šálky špaldovej múky hladkej, 1 PL olivový olej, 1 ČL sušenej bazalky, ½ ČL soli, trocha vody

Plnka: 100g kuracie prsia, 1 PL odtučnený jemný tvaroh, 1 PL syr Lučina, 1 ČL granulovaná cesnak, 3 ks cherry paradajky, 3 ks šalátové listy, 5 ks koliesok uhorky

Plnený špenátový wrap
Špenátový wrap plnený kuracím mäsom

Postup:

Tortilla: Najprv si v miske zmiešame múku, sušenú bazalku, soľ a olivový olej. Potom na panvici s trochou vody sparíme špenát, dokiaľ nestratí na objeme a spolu s vodou pridáme do misky s múkou. Cesto si vypracujeme rukami. Malo by vzniknúť tuhšie nelepivé cesto. Cesto zabalíme do potravinárskej fólie a nachvíľku dáme do chladničky odpočívať, pokiaľ si nepripravíme ostatné suroviny.

Kuracie prsia nakrájame na rezančeky. Kuracie prsia môžeme uvariť vo vode, ugrilovať alebo opiecť na panvici s trochou olivového oleja a koreninami. Ľadový šalát a uhorku si nakrájame na pásiky a paradajky na malé mesiačiky. Vedľa v miske vymiešame tvaroh, lučinu, granulovaný cesnak a všetko jemne dochutíme soľou a čiernym korením.

Mohlo by vás zaujímať

Tortilla

Tortilla

Suroviny na tortillu: 2 šálky kukuričnej múky, 1 šálka pšeničnej (alebo inej) múky, voda podľa potreby, soľ Postup: Z múky, vody a soli vymiesime cesto, … Čítaj ďaľej

Cesto na tortillu si vytiahneme z chladničky a na pomúčenej doske vyvaľkáme na jednu väčšiu tortillu, ktorú na sucho opečieme na panvici (z každej strany asi 2 minúty). Vrch tortilly potrieme tvarohom, poukladáme zeleninu, kuracie rezančeky a zabalíme. Nakoniec ju prekrojíme na 2 polovice. 🙂 Špenátový wrap plnený kuracím mäsom je hotový!