Špízy z kuracích guľôčok

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Špízy z kuracích guľôčok s citrónovou uhorkou, kôprom a severskými bylinkami 

Suroviny ( rozpočet na 5 porcií):

15 ks kuracích mäsových guľočok ALLEMANSRÄTTEN, 15 drevených hrubších špajdlí, 2 – 4 polievkové lyžice oleja na vyprážanie, 2 stredne veľké uhorky, ošúpané, 100 ml kôpru nakrájaného nadrobno, šťava z 1 veľkého citróna, 2 polievkové lyžice morskej soli, 300 ml kyslej smotany, 150 ml zmesi petržlenu, tymianu a medvedieho cesnaku, čierne korenie a extra panenský olivový olej podľa chuti

Špízy z kuracích guľôčok

Postup:

Nakrájajte uhorku na 15 malých kociek, o čosi menších ako kuracie mäsové guľôčky. Vložte ich do stredne veľkej misky, pridajte soľ a premiešajte. Na miernom ohni zohrejte panvicu s trochou oleja, kým nezačne trochu dymiť. Vyprážajte guľôčky do zlatohneda. Podľa potreby pridajte ešte olej. Guľôčky odložte a nechajte trochu vychladnúť. K uhorkám pridajte citrónovú šťavu a kôpor (1 polievkovú lyžicu odložte na ozdobu). Premiešajte a nechajte 5 – 10 minút postáť. Napichnite jednu kocku uhorky na špajdľu, za ňou mäsovú guľôčku. Špajdle namočte do kyslej smotany a byliniek. Položte špajdľu na podnos, posypte ju kôprom a čiernym korením. Na zvyšnú smotanu nasypte zvyšné koreniny. Pokvapkajte extra panenským olivovým olejom. Hneď podávajte.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach