40 minút
Vyskúšajte vyprážané kuracie kúsky s marhuľovou omáčkou. Chutné jedlo, ktoré je vhodné na obed, večeru alebo len tak k vínku alebo pivu.
Suroviny na vyprážané kuracie kúsky s marhuľovou omáčkou:
500 g kuracích pŕs alebo stehienok, hladká múka, kukuričné lupienky, 2 vajcia, 1 balíček kukuričných lupienkov, soľ
Omáčka: asi 100 ml marhuľovej marmelády, 100 ml kečupu, podľa chuti karí a ocot
Postup:
Mäso nakrájame na malé kúsky a osolíme. Obaľujeme v múke, vajciach a namiesto strúhanky použijeme najemno rozdrvené kukuričné lupienky. V horúcom oleji vypražíme do zlatista.
Mohlo by vás zaujímať
Na papierovej utierke necháme dobre odkvapkať. Na omáčku rozmixujeme marmeládu s kečupom, ochutíme karí, soľou a octom podľa chuti.