Vyprážané kuracie kúsky s marhuľovou omáčkou

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Vyskúšajte vyprážané kuracie kúsky s marhuľovou omáčkou. Chutné jedlo, ktoré je vhodné na obed, večeru alebo len tak k vínku alebo pivu.

Suroviny na vyprážané kuracie kúsky s marhuľovou omáčkou:

500 g kuracích pŕs alebo stehienok, hladká múka, kukuričné lupienky, 2 vajcia, 1 balíček kukuričných lupienkov, soľ

Omáčka: asi 100 ml marhuľovej marmelády, 100 ml kečupu, podľa chuti karí a ocot

Postup:

Mäso nakrájame na malé kúsky a osolíme. Obaľujeme v múke, vajciach a namiesto strúhanky použijeme najemno rozdrvené kukuričné lupienky. V horúcom oleji vypražíme do zlatista.

Mohlo by vás zaujímať

Šťavnaté kuracie plátky

45 minútSuroviny na šťavnaté kuracie plátky: 500 g kuracích pŕs, korenie, soľ, 4 lyžice tatárskej omáčky Hellmann’s, 2 strúčiky cesnaku, hladkú múku na obalenie kuracích pŕs,… Čítaj ďaľej

Na papierovej utierke necháme dobre odkvapkať. Na omáčku rozmixujeme marmeládu s kečupom, ochutíme karí, soľou a octom podľa chuti.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach