60 minút
Suroviny na zbojnícke kurča s klobásou ( rozpočet pre 4 osoby ):
1 balenie kuracích stehien bez kostí a kože, 1 balenie Chorizo klobásy, 8 lyžíc oleja, 4 lyžice kečupu, 4 lyžice plnotučnej horčice, 3 strúčiky pretlačeného cesnaku, 1 lyžička vegety, ½ lyžičky sladkej papriky, čili korenie podľa chuti, soľ podľa chuti
Postup:
Z oleja, kečupu, horčice, cesnaku, papriky, vegety a soli vymiešame pikantnú marinádu. Kuracie stehná umyjeme, osušíme a dáme do marinády. Premiešame a necháme pár hodín marinovať. Potom mäso grilujeme na rozpálenom grile na alumíniovej tácke zo všetkých strán. Počas grilovania potierame marinádou. Keď je mäso takmer ugrilované, dáme na gril jemne narezané klobásy a spoločne ich dogrilujeme. Zbojnícke kurča s klobásou podávame s čerstvou zeleninou a chlebom.