ETLI PILAV – Jahňací pilaf

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na jahňací pilaf:

hrsť píniových orieškov alebo mandľových lupienkov, 1 lyžica olivového oleja, 1 veľkú cibuľu, nakrájanú na mesiačiky, 2 kúsky škorice -zlámané, 500g chudého jahňacieho nakrájaného na menší kocky, 250g ryža basmati, 1 kocka slepačieho vývaru, rozpustený v 500ml horúcej vody, 12 sušených marhúľ, hrsť čerstvých lístkov mäty, nasekaných, soľ a čierne korenie na dochutenie

Postup:

Vo veľkom hrnci na sucho opražte píniové oriešky, pozor – pripaľujú sa. Vsypte ich na tanier a do hrnca vlejte olej. Až sa zahreje, do zlatista na ňom osmažte cibuľu a škoricu. Zvýšte teplotu a po častiach pridávajte mäso. Miešajte aby sa opieklo rovnomerne. Potom prisypte ryžu a minútu za stáleho miešania smažte.

Mohlo by vás zaujímať

Jahňací pilaf po saudsko-arabsky

60 minútSuroviny na Jahňací pilaf po saudsko-arabsky 250 g ryže, 300 g jahňacieho mäsa, 100 g kuracej pečene, 4 mrkvy, 2 cibule, 2 strúčiky cesnaku, 1… Čítaj ďaľej

Zalejte vývarom, vsypte marhule, osoľte a okoreňte čiernym korením. Prikryte a asi 12 minút zvoľna varte, až sa tekutina vsiakne do ryže a tá zmäkne. Ihneď podávajte posypané píniovými orieškami a mätou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach