Jahňacie kotlety s bylinkovou ryžou

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny na jahňacie kotlety s bylinkovou ryžou (rozpočet na 4 porcie):

800 g jahňacích kotliet ( 16 ks á 50g), olivový olej, soľ, korenie, cesnak, rozmarín,
Ryža – 200 g ryže, petržlenová vňať, 100 g kuriatok, 100 g šampiňónov, 100 g dubákov, 100 g húb shiitake, šalotka, soľ, korenie, parmezán

Postup:

Nakrájané kotlety osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a olivovým olejom, posypeme rozmarínom a necháme odstáť 24 hodín. Potom ich opečieme na panvici do zlatista. Ryžu uvaríme, šalotku opražíme na oleji do zlatista, pridáme pokrájané huby, podusíme. Pridáme uvarenú ryžu, okoreníme a pridáme petržlenovú vňať. Posypeme parmezánom, podávame.

Mohlo by vás zaujímať

Jahňacie stejky na zelenine

45 minútEnergia: 730 kcal.Jahňacie stejky na zelenine sú elegantný, jednoduchý hlavný chod, ktorý budete chcieť robiť znova a znova! Jahňacie mäso sa často zdá byť náročným pokrmom, ale… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach