Jahňacie kotlety s fazuľkou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na Jahňacie kotlety s fazuľkou: (rozpočet pre 4 osoby):

8 ks jahňacích kotliet, olej, 2 lyžice octu, 1 lyžička sušenej mäty, petržlenová vňať, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžička mletej červenej papriky, 1 lyžička nahrubo potlčeného čierneho korenia.

Zelená fazuľka: 750 g sterilizovanej zelenej fazuľky, 1 lyžička kari korenia, soľ

Jahňacie kotlety s fazuľkou

Postup:

Z mäsa odstránime tuk a okraje kotliet narežeme. Z 3 lyžíc oleja, octu, mäty, posekanej petržlenovej vňate, pretlačeného cesnaku, mletej papriky a korenia pripravíme marinádu. Jednotlivé kotlety potrieme marinádou, zabalíme do alobalu a na noc odložíme do chladničky. Na druhý deň mäso osušíme, osolíme a grilujeme z každej strany po 6 minút. Podávame so zelenou fazuľkou. Zelená fazuľka: Na rozohriatom oleji opražíme kari korenie, pridáme scedenú fazuľku, osolíme a niekoľko minút dusíme. Nakoniec posypeme posekanou vňaťou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach