Jahňacie kotlety s maslom a hráškovým pyré

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Jar sa už tradične spája s Veľkou nocou. Pre gazdinky to znamená čas strávený v kuchyni a príprava dobrôt pre najbližších. Ak vám dochádzajú nápady, prinášame vám originálne inšpirácie, ktorých lahodnú chuť ešte zvýrazní obľúbené  Karpatské KB.      

Suroviny:

8 ks jahňacích kotliet, soľ, 80 g masla, 50 ml Karpatské KB, 1 konárik čerstvého rozmarínu, 300 g hrášku, 40 g masla, 1 strúčik cesnaku, 80 g parmezánu

Jahňacie kotlety s maslom a hráškovým pyré

Postup:

Na hráškové pyré si uvaríme hrášok v osolenej vode. Hrášok si precedíme, pridáme maslo, pretlačený cesnak, parmezán a vymixujeme.

Mäso si vyberieme na cca 30 minút pred prípravou von z chladu, aby sa zohrialo na izbovú teplotu. Jahňacie kotlety si očistíme od prebytočného tuku, blán, naporcujeme a osolíme.

Na panvici si roztopíme 1 PL masla a kotlety si opečieme z každej strany cca 3-4 minúty. Pridáme zvyšné maslo, Karpatské KB a nasekané bylinky a kotlety ešte chvíľu oblievame z každej strany roztopeným maslom.

Kotlety vyberieme a maslo si zlejeme. Pred podávaním kotlety polejeme maslom.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach