Jahňacie pečené mäso s bylinkami

Doba prípravy 90 minútEnergia: 636 kcal.Náročnosť

Suroviny na jahňacie pečené mäso s bylinkami:

750 g jahňaciny zo stehna, 2 strúčiky cesnaku, 1/4 lyžičky šalvie, 1 lyžičku rozmarínu, 1 lyžička soli, ½ lyžičky mletého bieleho korenia, 1 cibuľa, 2 klinčeky, 1 bobkový list, 1/8 l červeného vína, 4 paradajky

Postup:

Hlinený hrniec ponoríme na 20 minút do vody. Očistíme cesnak, pokrájame nadrobno a spolu s bylinkami v mažiariku rozdrvíme. Do ošúpanej cibule zapichneme klinčeky. Mäso potrieme zmesou korenia a s klinčekovou cibuľou vložíme do pekáča. Zalejeme vínom. Prikrytý hrniec vložíme do studenej rúry, plynovú zapneme na stupeň 1 a v priebehu prvých 20 minút pečenia zvýšime teplotu na stupeň 4.

Mohlo by vás zaujímať

Jahňacie stehno v ríbezľovej omáčke s portským

90 minútSuroviny na jahňacie stehno v ríbezľovej omáčke s portským: 1,8 kg jahňacieho stehna bez prebytočného tuku, olúpaný strúčik cesnaku, nakrájaný na tenké plátky, 1/2 lyžičky… Čítaj ďaľej

Paradajky priečne nakrojíme, osolíme a okoreníme. Na posledných 10 minút pečenie ich pridáme k mäsu, polejeme výpekom a dopečieme domäkka.

1 porcia: 2661 kJ/ 636 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach