SPÄŤ
Jahňacie

Jahňacie pliecko na olivách

Od: Henrieta Karabova 12.6.2015
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:
2 menšie jahňacie pliecka, 3 polievkové lyžice tekutého medu, 3 polievkové lyžice olivového oleja, 1/4 kávovej lyžičky mletého korenia, 1/4 kávovej lyžičky provensálskeho korenia, 100 g masla, soľ, 2 hlavičky čerstvého fenikla, 200 g zelených a 200 g čiernych olív
Jahňacie pliecko
Postup:

Na plieckach narežeme jemne kožu a olivovým olejom zmiešaným s koreninami potrieme ich povrch. Podlejeme malým pohárom vody a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po 15 minútach znížime teplotu na 180°C. Pridáme kúsky masla a pohár horúcej vody. Potom pečieme ešte asi 20 minút. Fenikel očistíme od vrchných šupiek, povaríme 15 minút v slanej vode a osušený pokrájame na kúsky. Zelené olivy ponoríme na 5 minút do vriacej vody, aby neboli veľmi slané. 10 minút pred koncom pečenia pridáme k mäsu kúsky fenikla, zelené a čierne olivy. Po dopečení necháme zakryté oddýchnuť. Mäso solíme až pred porcovaním. Ako prílohu môžeme použiť ryžu so sušenými hrozienkami.

womangalérie VŠETKY