Jahňacie stejky na zelenine sú elegantný, jednoduchý hlavný chod, ktorý budete chcieť robiť znova a znova!
Jahňacie mäso sa často zdá byť náročným pokrmom, ale jeho príprava môže byť taká jednoduchá! Rada podávam tieto jahňacie steaky hosťom, ktorí ešte jahňacie mäso nevyskúšali, pretože tento kus jahňacieho mäsa je veľmi podobný tradičnému steaku.
Suroviny na jahňacie stejky na zelenine:
4 stejky z jahňacieho stehna, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 1 lyžica oleja, 500 g zelených fazuliek, soľ, 2 lyžice masla, 40 g bylinkového masla
Postup:
Mäso potrieme korením a olejom a pri izbovej teplote necháme uležať. Fazuľky očistíme. Stejky prudko opečieme, po 3 minútach z každej strany, osolíme. K výpeku pridáme maslo a fazuľky a pri vyššej teplote prudko podusíme do sklovita. Odstavíme, osolíme a okoreníme. Alobal nastriháme na štvorce 45×45 cm.
Mohlo by vás zaujímať
Každý stejk prelejeme trochou výpeku a obložíme zeleninou a bylinkovým maslom. Protiľahlé okraje alobalu spojíme a párkrát prehneme, aby vznikli dokonale uzavreté balíčky. Upečieme a podávame priamo v alobale. Ako prílohu môžeme servírovať varené zemiaky
1 porcia: 3055 kJ / 730 kcal