Jahňacie mäso sa u nás nepripravuje v bežné dni, len výnimočne. Hľadáte overený recept na šťavnatú pečenú jahňacinu s cesnakom? Inšpirujte sa našim receptom!
Pečená jahňacina s cesnakom – suroviny:
1,5 kg vykosteného jahňacieho pliecka, 2 hlavičky cesnaku, 8 lyžíc horčice, rozmarín, tymian, krutóny z 1 rožka, 2 lyžice oleja, 1 čerstvý fenikel, 250 ml zeleninového vývaru, 250 ml suchého bieleho vína, 1 lyžica maizeny, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Mäso po dĺžke narežeme na veľký plát a jemne naklepeme. Posolíme, okoreníme. Dva strúčiky pretlačeného cesnaku zmiešame so štyrmi lyžicami horčice, mletým rozmarínom, tymianom a kocôčkami krutónov. (Rožok nakrájame na malé kocky a opečieme ich v horúceho tuku dozlatista.) Zmesou potrieme pripravený plát mäsa. Po dĺžke ho zrolujeme, upevníme niťou a potrieme zvyšnou horčicou. Vložíme do pekáča s rozpáleným olejom a zo všetkých strán krátko opečieme.
Mohlo by vás zaujímať
Do pekáča pridáme očistený a na kocky nakrájaný fenikel a zvyšný cesnak, mäso zalejeme vývarom a vínom. Pekáč prikryjeme alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry na 200 ° C. Pečieme asi 80 – 90 minút. Mäkké mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto. Výpek rozmixujeme, zahustíme lyžicou maizeny rozmiešanej v troške studenej vody a krátko prevaríme. Podľa chuti okoreníme a osolíme. Podávame s varenými alebo opečenými zemiakmi.