Štrasburský pekáč

Doba prípravy 200 minútEnergia: 539 kcal.Náročnosť

Suroviny na štrasburský pekáč (rozpočet pre 4 osoby):

po 250 g bravčového, jahňacieho a hovädzieho pliecka, 1 strúčik cesnaku, 3/4 lyžičky soli, 1 lyžička tymianu, 1 bobkový list, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 400 g cibule, 400 g mrkvy, 800 g zemiakov, 3/4 l bieleho vína

Postup:

Každý druh mäsa nakrájame na 4 kúsky. V mažiari rozdrvíme soľ s tymianom, bobkovým listom a korením. Cesnak roztlačíme. Cibuľu a zemiaky očistíme a pokrájeme na hrubšie plátky. Spolu s mäsom striedavo vrstvíme do formy, vrchná vrstva by mala byť zemiaková. Všetko zalejeme vínom, formu pevne prikryjeme a vložíme do horúcej rúry.

Mohlo by vás zaujímať

Hovädzie pečené

120 minútHovädzie pečené môžete pripraviť ako sviatočné jedlo ale aj ako jedlo vhodné na bežný deň. Suroviny na hovädzie pečené: 1,5 kg hovädzieho stehna, 50 g… Čítaj ďaľej

Pomaly dusíme, posledných 10 minút bez pokrievky. Hlinený pekáč vložíme do studenej rúry, rúru nastavíme na teplotu 180°C a dusíme 3 hodiny. Štrasburský pekáč podávame s bielym chlebíkom alebo bagetou.

1 porcia obsahuje: 2255 joulov (539 kalórií)

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach