Suroviny na štrasburský pekáč (rozpočet pre 4 osoby):
po 250 g bravčového, jahňacieho a hovädzieho pliecka, 1 strúčik cesnaku, 3/4 lyžičky soli, 1 lyžička tymianu, 1 bobkový list, 1/2 lyžičky mletého čierneho korenia, 400 g cibule, 400 g mrkvy, 800 g zemiakov, 3/4 l bieleho vína
Postup:
Každý druh mäsa nakrájame na 4 kúsky. V mažiari rozdrvíme soľ s tymianom, bobkovým listom a korením. Cesnak roztlačíme. Cibuľu a zemiaky očistíme a pokrájeme na hrubšie plátky. Spolu s mäsom striedavo vrstvíme do formy, vrchná vrstva by mala byť zemiaková. Všetko zalejeme vínom, formu pevne prikryjeme a vložíme do horúcej rúry.
Mohlo by vás zaujímať
Pomaly dusíme, posledných 10 minút bez pokrievky. Hlinený pekáč vložíme do studenej rúry, rúru nastavíme na teplotu 180°C a dusíme 3 hodiny. Štrasburský pekáč podávame s bielym chlebíkom alebo bagetou.