Suroviny na králičie karé na rizote so sektom( rozpočet pre 4 osoby):
600 gramov vykosteného králičieho karé, 250 gramov guľatej ryže , 20 gramov , 150 ml sekt, 200 ml slepačieho vývaru, 300 gramov čiernych olív, 200 gramov cherry paradajok, olivový olej, soľ, mleté čierne korenie
Postup:
Králičie karé na povrchu cez blanu jemne narežeme. Osolíme a okoreníme a na horúcom oleji opečieme z obidvoch strán asi 2-3 minúty. Mäso odložíme na teplé miesto. Na jemno nakrájanú cibuľu orestujeme v hrnci na oleji, pridáme neprepláchnutú ryžu a krátko orestujeme. Postupne pridávame sekt a vývar. Varíme do mäkka a počas varenia stále pridávame sekt s vývarom. Ryža má lepkavú konzistenciu.
Mohlo by vás zaujímať
Na záver vmiešame maslo a parmezán. Umyté cherry paradajky zapečieme na grile. Hotové rizoto servírujeme do stredu taniera, čierne olivy a mäso preložíme cez rizoto. Ozdobíme opečenými cherry paradajkami. Chuť králičieho mäsa a zeleniny dokonale dotvorí polosuchý biely sekt. Králičie karé na rizote so sektom podávame