Zajačí guláš so smotanovou omáčkou

Doba prípravy 90 minútNáročnosť

Zajačí guláš je dobrou obmenou toho klasického. Je fantastický, je prakticky diétny a patrí k nemu spoločnost príjemných ľudí. Môžete ho samozrejme variť aj v kotlíku na záhrade..:-)

Suroviny na zajačí guláš so smotanovou omáčkou:

1 mladý zajac, 1/4 l kyslej smotany, 20 g na kocky nakrájanej slaniny, 1 zrniečko borievky, 1 kus kože zo slaniny, zväzok polievkovej zeleniny, 1/2 l mäsového vývaru, 1 lyžička celého čierneho korenia, 3 lyžice oleja, mleté čierne korenie, soľ, 2 cibule, 2 čerstvé papriky, 2 lyžice mletej červenej papriky, 1/2 bobkového listu, 2 lyžice paradajkového pretlaku

Postup:

Mäso vykostíme, odblaníme a pokrájame na 3 cm kúsky. Zmiešame so smotanou, prikryjeme a necháme cez noc odstáť v chlade. Kosti rozsekáme a krátko popražíme so slaninou a kožou. Očistenú zeleninu nakrájame na kúsky a pridáme k mäsu. Krátko opečieme. Podlejeme vývarom, dochutíme korením a pri miernej teplote varíme. Môžeme variť v hrnci ale aj v kotlíku na záhrade.

Mohlo by vás zaujímať

Králik na bylinkách

90 minútKrálik na bylinkách – suroviny: 1 králik, 100 g masla, 1 väčšia cibuľa, 1 lyžička bazalky, 1 lyžička tymiánu, 1 lyžička rozmarínu, 2 dcl červeného… Čítaj ďaľej

Scedíme. Ošúpanú a nadrobno pokrájanú cibuľu speníme dozlatista. Poprášime mletou červenou paprikou, pridáme pretlak a mäso, zalejeme omáčkou. Osolíme a okoreníme. Prikryté pomaly dusíme. Čerstvé papriky rozštvrtíme, očistíme a pokrájame na rezance. Na posledných 10 minút dusenia pridáme ku gulášu a dusíme. Prípadne znovu zajačí guláš dochutíme. Podávame s čerstým chlebíkom.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach