Baklažán s cestovinami a tuniakom

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny (rozpočet na 4 porcie):

4 baklažány, 150 g cestovín, krátky formát, 240 g tuniaka vo vlastnej šťave, 400 g paradajkového pyré, 2 strúčiky cesnaku, 20 g strúhaného parmezánu, malý zväzok čerstvej bazalky, 3 lyžice extra panenského olivového oleja, soľ

Baklažán s cestovinami a tuniakom

Postup:

Osušené baklažány rozkrájame na polovičky, odstránime dužninu, aby okolo šupky zostal asi 1 cm. Na oleji osmažíme cesnak, pridáme parajdakové pyré spolu s odkvapkaným a rozdrveným tuniakom a osolíme. Zľahka asi 15 minút povaríme a pridáme jemne nasekanú bazalku. Do hrnca vlejeme asi polovicu zmesi a pridáme na kocky nakrájaný baklažán. Po uvarení pridáme cestoviny pripravené „al dente“ a dôkladne premiešame. Do vydlabaných baklažánov uložíme zmes s cestovinami a na pekáči polejeme zvyškom paradajkovej omáčky. Pečieme pod pokrievkou pri teplote 150°C asi 20 minút. Posypeme parmezánomm a bez pokrievky zapečieme ešte asi 10 minút.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach