Suroviny na Carpaccio pre zaľúbených (rozpočet pre 4 osoby):
400 g čerstvého, mierne zamrznutého tuniaka, 1 čerstvé mango, olivový olej, šťava z limetky, čerstvá bazalka, čerstvá vňať koriandru, vlašské orechy, soľ, 200 g nastrúhaného syra Manchego (môže byť aj iný syr parmezánového typu), žerucha.
Postup:
Čerstvého, mierne zamrznutého tuniaka nakrájame na tenké plátky a cez fóliu ich jemne naklepemerúčkou noža alebo špeciálnou lopatkou. Mango očistíme a nakrájame na tenké plátky. Do stredu veľkého šalátového taniera nakvapkáme limetkovú šťavu s olivovým olejom a do sredu dekoratívne uložíme plátky manga. Potom naaranžujeme plátky tuniaka.
Teraz si pripravíme pesto:
Olivový olej, posekanú koriandrovú vňať, posekané jadrá vlašských orechov, bazalkové lístky a soľ zmixujeme a hotové pesto lyžičkou naaranžujeme na Carpaccio. Nakoniec Carpaccio posypeme nahrubo postrúhaným syrom, ochutíme štipkou soli a ozdobíme žeruchou.