Cestoviny s tuniakom a sardelami

Doba prípravy 20 minútEnergia: 594 kcal.Náročnosť

Energetická hodnota jednej porcie: 594 kcal

Suroviny na cestoviny s tuniakom a sardelami (rozpočet na 4 porcie):

40 dkg cestovín, 1 malú cibuľu, 1/4kg tuniaka (z konzervy), 7 kusov sardel, 1/2 zväzku petržlenovej vňate, šťavu z 1/2 citróna, 1/8 l bieleho vína, olivový olej, maslo, saturejku, hovädziu polievku (príp. kocku bujónu), soľ, mleté čierne korenie, mleté citrónové korenie, štipka drveného chilli

Cestoviny s tuniakom a sardelami

Postup:

Na sitku necháme odkvapkať tuniaka a posekáme ho nadrobno spolu so sardelami. Ošúpeme cibuľu a pokrájame na malé kocky. Rozpálime na panvici olivový olej, pridáme cibuľu, kúsky tuniaka a sardel, speníme na miernom plameni a podlejeme vínom. Ochutíme soľou, mletým čiernym korenín, citrónovou šťavou a povaríme zopár minút na miernom plameni. V prípade potreby môžeme omáčku zriediť malým množstvom hovädzej polievky. Pokrájame nadrobno petržlenovú vňať a zopár lístkov šalvie a vmiešame do omáčky. Uvaríme cestoviny v mierne osolenej vode, scedíme a necháme dôkladne odkvapkať. Rozpálime 1 polievkovú lyžicu masla a pridáme cestoviny, aby sa zohriali. Potom dôkladne zmiešame cestoviny s omáčkou. Podľa chuti môžeme ešte raz ochutiť.

Tip redakcie:

Na prípravu tohoto jedla môžete použiť korenie od spoločnosti SanusVia, ktoré je v bio kvalite, má zaručený pôvod a kvalitu. Je balené bez glutamanu, soli a iných prísad. Kvalitné korenie má samo o sebe prirodzenú silu, vôňu a chuť, inú než na akú ste bežne zvyknutí z obchodných reťazcov.

Korenie je špeciálne balené v originálnych papierových škatuľkách, ktoré sú zároveň aj koreničkami. Škatuľky alebo koreničky si môžete uložiť do štýlovej drevenej kazety tak, aby ste ich mali stále na očiach a vždy poruke ?.   Alebo si ich uložíte jednoducho doma do zásuvky.

Tak nechajte sa inšpirovať !!! ??

Koreničky a Štýlová drevená kazeta

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach