Pilaf s grilovaným lososom cukinou a limetou

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny na pilaf s grilovaným lososom cukinou a limetou: 

350 g ryže Basmati, kokosový olej, 3 farebné cukiny, cibuľa, cesnak, 1 PL rímskej rasce, 2 čl sladkej mletej papriky, 500 ml zeleninového vývaru, hrsť posekanej petržlenovej vňate, 2 PL limetkovej šťavy, 200 g paradajky v konzerve so šťavou,
Na lososa: 4 plátky lososa, čierne korenie, soľ, 4 strúčiky cesnaku, citrónová šťava, bazalka, rozmarín, tymián, petržlenová vňať, olivový olej

pilaf s grilovaným lososom

Postup: 

Rozhrejeme kokosový olej, speníme ľ minúty cibuľku s lisovaným cesnakom. Pridáme cukiny, farebnú papriku, rímsku rascu, červenú mletú papriku, a restujeme asi minútu. Pridáme ryžu a spolu restujeme ďalšiu minútu. Pridáme zeleninový vývar, paradajky v šťave, privedieme do varu, stíšime plameň, zakryjeme a dusíme asi 15 minút pod pokrievkou, alebo kým nie je ryža uvarená. Na koniec pridáme limetkovú šťavu a posypeme bohato čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávame s ugrilovaným lososom. Na lososa si pripravíme marinádu v miske: zmiešame citrónovú šťavu, olivový olej a zmes čerstvých posekaných byliniek a cesnak. Všetko premiešame a každý plát lososa touto zmesou potrieme. Na olivovom oleji grilujeme lososa najprv kožou dolu 4 minúty, okoreníme a osolíme, potom otočíme a grilujeme z druhej strany ešte minútu.

 

Autor: Sandra Bombošová

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach