Kari rybacia polievka

Doba prípravy 40 minútNáročnosť

Kari rybacia polievka – suroviny ( rozpočet na 1 porciu):

filety z tmavej tresky Radoma od Ryba Žilina, 1 PL masla ghee, 1 ČL mletej rasce, 1 ČL celej rasce, 1/2 ČL muškátového orieška, 1/2 ČL mletého zázvoru, 1 ČL kurkumy, 1 ČL sušeného cesnaku, bobkový list, 2 paradajky, 200 ml kokosového mlieka, čerstvý špenát, petržlenovú vňať a soľ

Kari rybacia polievka

Postup:

V hrnci najskôr necháme rozpustiť maslo a pridáme do neho všetky koreniny. Následne vložíme na malé kúsky nakrájané paradajky a dosolíme. Zmes privedieme do varu a pár minút redukujeme. Pridáme do nej nakrájané kúsky rozmrazených filiet zubáča a tresky a bobkový list. Po chvíli varenia za stáleho miešania doplníme kokosové mlieko a varíme približne 5 minút. Na záver pridáme listy čerstvého špenátu. Kari rybacia polievka je hotová. Na tanieri polievku dozdobíme štipkou najemno nasekanej petržlenovej vňate.

Mohlo by vás zaujímať

Bouillabaisse

Bouillabaisse

25 minútSuroviny na Bouillabaisse: tri druhy ryb (losos, treska, vlk), čerstvý fenikel, celé paradajky v plechovke, cibuľa, šafrán, kurkuma, kôpor, citrón, cesnak, rybací bujón, rybacia omáčka,… Čítaj ďaľej

Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.zdravienatanieri.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach