Krevety na cibuľke

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny na krevety na cibuľke:

600 – 800 gramov mrazených kreviet, 3 lyžice solamylu, 1 cibuľa, 1 lyžica zázvoru, 1 strúčik cesnaku, 3 lyžice svetlejšej sójovej omáčky, 2 lyžice sekanej koriandrovej vňate, olivový olej, čierne korenie, soľ

Krevety na cibuľke
https://www.shutterstock.com

Postup:

Mrazené krevetky necháme povoliť a obalíme v solamyle. Osmažíme ich na oleji a osušíme papierovým obrúskom. Z panvice, na ktorej sme smažili, odoberieme prebytočný olej a ponecháme tam asi len jednu lyžicu. Do rozpáleného oleja potom vhodíme nadrobno nasekanú cibuľku a orestujeme, ďalej pridáme zázvor, jemne nastrúhaný cesnak, sójovú omáčku, korenie, koriandrovú vňať a pomiešame. Vrátime krevety, zalejeme vývarom a ľahko podusíme.

Tip:

Krevety na cibuľke podávame so šafránovou ryžou. 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach