Krevetový koláč

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Vyskúšajte recept na slaný párty krevetový koláč.

Suroviny na Krevetový koláč:

Na náplň: 300 g mrazených kreviet, 100 g jarnej cibuľky, 3 vajcia, 150 g kyslej smotany, 1 zarovnaná PL kukuričného škrobu, 1 PL kečupu, 3 PL mlieka, 1 zarovnaná KL soli

Na cesto: 300 g hladkej múky, 1 balíček sušeného Droždia , 1 zarovnaná KL soli, 1 vajce, 200 g strúhaného syra (napr. Gouda), 125 ml mlieka, 100 ml oleja, 2 PL mrazenej zmesi sekaných byliniek, 2 PL hladkej múky

Ešte potrebujeme: tortovú formu (Ø 26 cm), elektrický ručný šľahač, formičky na vykrajovanie (Ø 4 cm)

Krevetový koláč

Postup:

Na prípravu náplne necháme krevety rozmraziť. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím. Pridáme soľ, vajce, syr, mlieko a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto poprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme na teplom mieste asi 40 minút kysnúť. Cibuľku umyjeme, nakrájame na malé krúžky a vložíme do misy. Pridáme vajcia, kyslú smotanu, škrob, kečup, mlieko a soľ a metličkou vymiešame dohladka. Nakoniec vmiešame krevety.

Mohlo by vás zaujímať

Cibuľový quiche

60 minútSuroviny na cibuľový quiche: 250 g hladkej múky 125 g studeného masla 1 PL kyslej smotany Na plnku: 3-4 cibule 250 ml šľahačky 100 ml… Čítaj ďaľej

Vykysnuté cesto na pomúčenej pracovnej ploche premiesime a ¾ cesta vložíme do vymastenej formy. Cesto roztiahneme po dne a okrajoch formy a dobre pritlačíme. Na cesto nalejeme náplň. Zvyšné cesto premiesime s bylinkami a múkou a vyvaľkáme plát s hrúbkou 3 mm. Formičkou vykrájame rôzne tvary, ktoré rozložíme na koláč. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Krevetový koláč necháme vychladnúť. Do podávania uschovávame v chladničke.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 45 minút

Tip:

Krevety môžeme nahradiť krabími tyčinkami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach