Prečo nevyskúšať rybací burger? …Žemľu s delikátnou chuťou lososa a ricotty!
Suroviny (4 porcie):
600 g losos, 1-2 ČL sezamových semienok, 1 balenie bezlepkových Hamburgerov Schär, 3 šalotky, 2 PL ricotty, 1 paradajka, 20 g cibuľové klíčky, trocha strúhanky, trocha jogurtovej omáčky, trocha extra panenského olivového oleja, štipka soľ
Postup:
Opečte sezamové semienka 15 minút na dobre rozohriatej nepriľnavej panvici. Očistite šalotku a najemno ju nakrájajte. Z lososa odstráňte kožu a šupiny, a potom ho nasekajte pomocou noža až kým nebude vyzerať ako tatársky biftek.
Dajte ho do misky a pridajte ricottu, šalotku, sezam a 1 lyžicu strúhanky. Zamiešajte a nechajte odpočívať v chladničke 1 hodinu; potom ho rozdeľte na štyri časti a obaľte v strúhanke. Žemle na hamburger rozrežte na polovicu, dajte ich na plech rozrezanou časťou smerom nahor a dajte ich do rúry so zapnutým grilom na 1-2 minúty.
Medzitým opražte burgery na panvici s 2 lyžicami oleja zhruba 1 – 2 minúty z každej strany, pričom ich obracajte pomocou obracačky, prikryte pokrievkou a nechajte dôjsť 30 sekúnd, potom jemne osoľte. Opečte žemle, vnútro natrite omáčkou a na každú z nich dajte plátok paradajky, lososový burger a zakryte druhou polovicou žemle a podávajte.
Tip:
Na čerstvejšiu chuť pridajte do rybacej zmesi ½ lyžičky čerstvo nastrúhanej citrónovej kôry alebo štipku zázvoru.
Čas prípravy: 25 min.
Čas varenia: 10 min.
Zdroj: www.schaer.com, alebo www.dobrebezlepku.sk