Makrela so šalviou a limetkami

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Suroviny:

makrely Radoma od Ryba Žilina (3 ks), 3 menšie strúčiky cesnaku, 1 – 2 ks bio limetky, čerstvé šalviové lístky, olivový olej, soľ, štipku mletého bieleho korenia

Makrela so šalviou

Postup:

Makrely rozmrazíme, umyjeme, dobre osušíme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Ten ešte natrieme aj olejom, aby sa ryby neprilepili. Olejom natrieme zvonku aj zvnútra taktiež makrely, osolíme a okoreníme. Do vnútra každej makrely vložíme 1 väčší šalviový lístok, jeden menší strúčik cesnaku rozkrojený na viac kúskov a 1 – 2 tenké plátky limetky. Dáme piecť na cca 15 – 20 minút na 200°. Celkový čas pečenia závisí od množstva a veľkosti rýb (riaďte sa svojou rúrou, každá rúra pečie inak). Makrely servírujeme vcelku a na tanieri ich môžeme ešte pokvapkať limetkovou šťavou podľa chuti. Ako príloha sú vhodné zemiaky v akejkoľvek úprave, zeleninový šalát prípadne čerstvé pečivo.

Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.receptyzmojejkuchyne.blogspot.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach