Makrela so šalátom

Suroviny:

200 g čerstvej makrely
Šalát: 80 g paradajok, 60 g červenej cibule, 60 g zelenej uhorky [1], 4 PL octu, 3 PL olivového oleja, 10 g čerstvej petržlenovej vňaťky, soľ, mleté čierne korenie

Makrela so šalátom [2]

Postup:

Rybu [3]očistíme, osolíme a prudko opečieme na rozpálenom oleji z oboch strán. Pripravíme si zo zeleniny šalát [4]. Paradajky pokrájame na kolieska, cibuľu očistíme a pokrájame na kocky, rovnako aj zelenú uhorku. Pripravíme si marinádu na šalát z olivového oleja a octu, ktoré spolu dobre vymiešame. Marinádou prelejeme pripravený šalát a premiešame. Posypeme petržlenovou vňaťkou. Podávame.

Autor: Andrej Saturi