Marinovaný dunajský kapor

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Marinovaný dunajský kapor je jedlo, ktoré patrí do nášho regiónu. Je súčasťou viacerých kuchýň v okolitých štátoch. Vyskúšajte náš recept.

Suroviny na marinovaný dunajský kapor:

1 kapor, korenie na ryby, hladká múka, vajíčko, strúhanka, olej

Marináda: 200 ml bieleho vína, 200 ml vody, jednej na plátky nakrájanej cibule, 4 kyslých uhoriek, bobkového listu, čierneho korenia, tymiánu

Marinovaný dunajský kapor

Postup:

Kapra obalíme v koreninách, v hladkej múke, vo vajíčku a strúhanke. Vypražíme na oleji a necháme vychladnúť. Marinádu uvaríme a prevaríme tri minúty. Studeného kapra prelejeme vychladnutým nálevom a necháme odležať v chladničke. Kapra podávame posypaného nakrájanou kôprovou, petržlenovou vňaťou a pažítkou s čerstvým chlebom alebo pečivom. Dobrú chuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach