15 minút
Suroviny (rozpočet na 20 ks):
4 ks Aljašského lososa vo vlastnej šťave, 750 g lístkového cesta, 150 g póru 8 ks vajcia, morská soľ, biele korenie, zelená petržlenová vňať, strúčik cesnaku, červená mletá paprika
Postup:
Pokrájaný pór orestujeme na oleji, pridáme očistené mäso z Aljašského lososa, rozsekané natvrdo uvarená vajce osolíme. Pridáme rozsekanú petržlenovú vňať, biele korenie, trošku mletej papriky a nastrúhaný strúčik cesnaku. Plnku necháme vychladnúť. Lístkové cesto vyvaľkáme a vypichujeme kolieska o priemere asi 8 cm, do stredu dáme lyžicu plnky, prehneme a okraje dobre stlačíme. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej trúbe – 12 – 14 minút dozlatista. Pirohy sú výborné ako teplé, tak aj studené.