Plnené cukety

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 4 porcie ):

6 menších čerstvých cukiet, 2 x 160 g tuniaka vo vlastnej šťave, 2 vajcia, 70 g strúhaného parmezánu, 1 čajová lyžička nasekaného petržlenu, 70 g strúhanky, soľ, mleté čierne korenie, mlieko, paradajkové pyré

Postup:

Cukety povaríme asi 8 minút. Necháme ich ochladnúť, po dĺžke rozkrojíme a odstránime semienka. V mlieku si namočíme strúhanku. Rozdrveného tuniaka zmiešame postupne s ostatnými ingredienciami a pridáme odkvapkanú strúhanku. Zmes osolíme a okoreníme, naplníme ňou rozkrájané cukety a polejeme paradajkovým pyré. Takto pripravené plnené cukety položíme na vymastený plech a v predohriatej rúre na 200°C pečieme asi 20 minút. Jedlo možno podávať teplé, ale skvele chutí aj studené.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach