SPÄŤ
Varíme ryby

Provensálska ryba

Od: Pavol Cvengroš 15.4.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Suroviny:

4 ks pstruha alebo 600 g rybieho filé, 0,7 l bieleho vína, 3 cibule, 2 póry, 2 lyžice vegety, 2 bagety, soľ, bobkový list.
Omáčka: 6 strúčikov cesnaku, 6 žĺtkov, 1 lyžica octu, 4 lyžice oleja, soľ, korenie

Provensálska ryba

Postup:

Ryby dobre očistíme, omyjeme a asi ½ hodinu marínujeme v bielom víne. Cibuľu nakrájame na kolieska a smažíme na oleji, pridáme ryby, bobkový list, pór a vegetu. Všetko podlejeme vínom a dusíme asi 15-20 minút. Pripravíme si majonézovú omáčku. Strúčiky cesnaku olúpeme, rozotrieme so soľou, vmiešame do hotovej majonézy a dochutíme korením, soľou, cukrom a octom. Časť omáčky pridáme do výpeku a dobre premiešame. Bagety rozkrájame na plátky, opečieme na oleji do chrumkava. Podávame spolu.

womangalérie VŠETKY