Pstruh na pálenke

Doba prípravy 20 minútNáročnosť

Suroviny ( rozpočet na 3 porcie ):

filety zo pstruha Radoma od Ryba Žilina (400 g), maslo (100 g), špaldová múka celozrnná hladká podľa potreby (cca 5 PL), pálenka – ideálne grappa (0,5 dcl), cesnak (4 strúčiky), majoránka (1 ČL), rozmarín (1 ČL), vývar (1 naberačka), citrón, soľ, korenie, zemiaky alebo šalát ako príloha

Pstruh na pálenke

Postup:

Rybu osolíme, okoreníme a pomúčime. Na panvici ju pražíme na rozpustenom masle najskôr od kože a potom z druhej strany. Filety pražíme cca 15 min., následne ich vyberieme a udržiavame v teple. Do panvice s výpekom vlejeme pálenku, pridáme pretlačený cesnak, majoránku a rozmarín. Pálenku necháme chvíľku odpariť a vlejeme vývar. Dusíme cca 5 min. a nakoniec precedíme. Vrátime na plameň a zahustíme trochou špaldovej múky. Filety naservírujeme, prelejeme omáčkou a dozdobíme plátkami citróna. Ako prílohu môžeme podávať zemiaky varené, pečené alebo šalát.

Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.dorasart.sk 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach