Ravioli plnené treskou so šalviovým pestom

Doba prípravy 45 minútNáročnosť

Suroviny (rozpočet na 50 ks ravioli):

Cesto: špaldová múka (200 g), vajce 2 ks, soľ štipka
Plnka: filety tmavej tresky Radoma od Ryba Žilina (300 g), zemiaky (300 g), soľ, korenie, muškátový oriešok mletý, citrónová šťava (2 PL), citrónová kôra strúhaná (1 ČL)
Šalviové pesto: čerstvé lístky šalvie (20 ks), vlašské orechy (50 g), himalájska soľ, ryžové mlieko, olivový olej extra virgin

Postup:

Zemiaky uvaríme v šupke. Vajíčka zmiešame s múkou a soľou a vypracujeme hladké cesto. Ak by bolo píliš suché, pridáme trošku vody a vymiesime. Odložíme na 30min. do chladničky. Uvarené zemiaky ošúpeme a prepasírujeme. Rybie filety nakrájame nadrobno a rozmixujeme spolu s cesnakom, soľou, muškátom, citrónovou kôrou a šťavou a korením. Zmiešame so zemiakmi. Pesto si pripravíme rozmixovaním všetkých daných surovín. Dáme variť vodu na cestoviny, keď vrie, vsypeme trochu soli a vlejeme pár kvapiek oleja. Cesto vyvaľkáme natenko a do polovice jeho šírky naň kôpkujeme plnku za pomoci dvoch malých lyžičiek. Ja si ešte cesto po okrajoch plnky natieram vodou, aby sa cestá lepšie spojili. Prázdnu stranu cesta preložíme cez plnkovú, čím ju prikryjeme. Okrúhlou formičkou vykrajujeme ravioli a tie vhadzujeme do vriacej vody. Varíme cca 4 minúty a vyberieme odkvapkať na sitko. Hotové ravioli servírujeme so šalviovým pestom. Môžeme ešte posypať nasekanými a nasucho opraženými vlašskými orechmi.

Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.dorasart.sk   

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach