Rybací koláč s kvakou

Doba prípravy 15 minútNáročnosť

Suroviny:

3 filety mrazených rýb Radoma od Ryba Žilina (zubáč, treska, losos), 4 hrnčeky mrazenej kvaky Radoma, 2 hrnčeky mrazeného hrášku, 1 hrnček kozieho mlieka, 200 g čedaru, 2 PL masla ghee, 2 strúčiky cesnaku, 100 g čerstvého špenátu, olivový olej, drvená rasca, kôpor, soľ, čierne korenie a bobkový list

Rybací koláč s kvakou

Postup:

Kvaku dáme uvariť v osolenej vode s bobkovým listom. Ryby nakrájame, polejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a dôkladne premiešame. Prvú časť rýb uložíme do formy na pečenie, zakryjeme vrstvou hrášku a naň uložíme druhú vrstvu rýb, ktorú posypeme kôprom. V miske zmiešame kozie mlieko s polovicou strúhaného čedaru, osolíme a pridáme drvenú rascu. Medzitým popučíme uvarenú kvaku, do ktorej zamiešame maslo ghee, špenát, pretlačený cesnak, strúhaný čedar, osolíme a zamiešame. Ryby vo forme prelejeme kozím mliekom s čedarom a na vrch uložíme zmes s kvakou. Koláč dáme piecť 50 minút pri 200 st. 10 min pred dokončením posypeme strúhaným čedarom. 

Široký sortiment kvalitných a cenovo výhodných mrazených rýb pre vaše recepty nájdete v obchodoch s logom tradičnej slovenskej značky Radoma, ktorá patrí výrobcovi a distribútorovi Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.zdravienatanieri.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach